Riedel tarina

”Lasimme ovat instrumentteja kaikille jotka nauttivat, tekevät, rakastavat tai keräilevät viiniä” -Maximilian J. Riedel-

Riedel on maailman arvostetuin viinilasibrändi jonka kuluttajat, ravintolat, hotellit ja viininystävät ympäri maailman ovat valinneet työkalukseen varmistaakseen laadukkaan viinielämyksen. Laajan valikoiman ansiosta jokainen meistä voi löytää itselleen ja lompakolleen sopivat Riedel instrumentit, olipa sitten kyse fine dine -ravintolasta tai arkisesta bistrosta, viininharrastajasta tai satunnaisesta nautiskelijasta.

Riedel on 300 -vuotias perheomisteinen kristallilasivalmistaja ja eri viinityypeille tarkoitettujen viinilasien keksijä. Riedel oli maailman ensimmäinen lasivalmistaja joka ymmärsi astian muodon merkityksen makunautintoon ja yritys onkin tunnettu useista vallankumouksellisista lasi-innovaatioistaan. Menossa on 11. sukupolvi perätysten kun Riedelin suku on toiminut lasivalmistuksen parissa. Nykyinen pääjohtaja Maximilian J. Riedel aloitti tehtävässään vuonna 2013.

Riedelin muoto seuraa toiminnallisuutta -ideologia näki konkreettisesti päivänvalon vuonna 1973 kun yhtiö julkaisi Claus J. Riedelin suunnitteleman Sommerliers -lasisarjan. Oli käänteentekevää huomata lasin muodon tärkeä vaikutus aistimuksiin. Käsitehty/suupuhallettu lasisarja ravisteli tuolloin toimialaa ja tarjosi viinin ystäville ympäri maailmaa uuden näkökulman viinielämyksiin. Viimeistään vuonna 1986 Riedel mullisti viinikulttuuria tuoden markkinalle konepuhalletun Vinum -lasisarjan, tarjoten kohtuuhintaisen vaihtoehdon kaikkien viininystävien ulottuville. Riedel Vinum on sittemmin kasvanut maailman eniten myydyksi lasisarjaksi ja sen on suunnitellut Georg J. Riedel.

”Olemme sitoutuneet laatuun ja se edellyttää meiltä jatkuvaa innovointia. Investoimme säännöllisesti tehtaisiimme ja teknologiaan, luoden samalla paljon uusia työpaikkoja useille markkinoille”
-Georg J. Riedel-

2010 -luvulla Riedelin innovointi ja investoinnit viininystävien hyväksi ovat vain kiihtyneet. Vuonna 2014 julkaistu Veritas -lasisarja oli Riedelin Weidenin tehtaan taidonnäyte, eli toistaiseksi kevyin ja hienoin koskaan tehty konepuhallettu lasisarja, joka silti kestää konepesun ja päivittäisen käytön, jopa vaativassa ammattikäytössä ravintoloissa, hotelleissa ja baareissa.

”Riedel Veritas yhdistää suupuhalletun lasin viehätyksen luotettavaan ja kestävään tasalaatuisuuteen joka voidaan saavuttaa vain konepuhaltamalla”
Georg Riedel-

Jatkuva halu kehittää ja parantaa jo saavutettua konkretisoitui kun Georg ja Maximilian Riedelin yhteistyön lopputulemana vuonna 2018 yhtiö toi markkinalle Riedel Performance -lasisarjan. Taidokkaasti lasin sisäpintaan tehty optinen efekti näyttää silmään kauniilta, mutta ennen kaikkea lisää lasin pinta-alaa ja sen ansiosta mahdollistaa viinin aromien ja maun avautumisen täyteen kukoistukseensa. Konetehdyn lasisarjan jokainen seitsemästä muodosta on lisäksi kevyt, kestävä ja konepesuun tarkoitettu niin koti- kuin ammattikäytössäkin.

Vaikka viini onkin Riedelin ytimessä, on yhtiö hengeltään ennen kaikkea sisällöntuottaja. Tästä esimerkkinä useat yhteistyöprojektit alkoholittomien juomavalmistajien kuten Coca-Colan tai Nespresson kanssa, tai toisaalta baariammattilaisten kanssa yhteistyössä kehitetty cocktaillasisarja.